Pengenalan

PENGENALAN AMEEN

Ameen Products Sdn Bhd yang dahulunya dikenali sebagai Syarikat Ameen merupakan pengeluar dan pembekal Pekatan Berperisa, Kordial & Jus Mangga dibawah jenama Ameen Sejak 1982. Produk Keluaran Ameen ini telah berada di pasaran pemborong dan peruncit seluruh Semenanjung Malaysia termasuk pasaraya yang terpilih seperti Giant, AeonBig, Tesco, Mydin dan 99Speedmart.

Produk Ameen dijamin Berkualiti Tinggi, Bersih dan HALAL kerana kami amatlah menitikberatkan aspek kebersihan dan penggunaan bahan mentah berkualiti tinggi yang diketahui sumbernya. Sebagai bukti yang kukuh, kesemua Produk Keluaran Ameen telah disahkan HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dan lulus Persijilan MeSTI dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Kami juga dalam proses untuk mendapatkan pengiktirafan daripada Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) dan Good Manufacturing Practices (GMP).

Kami sentiasa menjalankan penyelidikan dan pembangunan produk bagi memastikan kualtiti Produk Keluaran Ameen yang terunggul dan setanding dengan Jenama Ameen yang sedang meningkat naik dan menempah nama dalam bidang perindustrian ini.